Det er god eksponering, når store ting flyver
En bus kan ikke flyve. Det kan en meteorit heller ikke, når først den en gang har ramt jorden. Det samme gælder jetjagere uden vinger, store zinkskulpturer og mandsstore modelskibe. De kan heller ikke flyve. Det er derfor altid en god historie, når store ting flyver. Det er også en fantastisk god anledning til at kontakte pressen og få en masse god omtale og fokus på jeres arbejde. Der er næsten garanti for, at de dukker op.
Det gjorde pressen i 2015, da en hvid bus, som var med til at redde danske fanger ud af tyske koncentrationslejre, satte af, fløj hen over Nationalmuseet og ned gennem et skylight i taget for at indgå i en særudstilling. Bevares, en stor kran hjalp til, men det gjorde ikke historien dårligere. Pressen troppede op og ventede med stor tålmodighed på, at bussen lettede, fløj og landede sikkert igen. Og på et tidspunkt fyldtes luften endda af larmen fra TV2 News’ helikopter.
Men hvorfor er det interessant, når store ting flyver ?
Det pirrer menneskets naturlige nysgerrighed, det fascinerer os, vi vil overvære det. Folk stimler altid sammen og kigger på. Journalister er også nysgerrige og bliver opløbets kikkert, som hele Danmark kan kigge med igennem.