Sådan skal du udsende pressemeddelelser
Her får du her seks gode råd til, hvordan du udsender pressemeddelelser via e-mail. Dem kan du benytte, hvis du står for den eksterne kommunikation på et museum, i en forening eller i en interesseorganisation, som ikke benytter en ekstern platform, men gerne vil gøre det professionelt via e-mail. Du fremstår ikke bare professionel, du gør det også lettere for modtageren at arbejde med din pressemeddelelse.
Som det første åbner du en ny e-mail.
Sæt dig selv som modtager af e-mailen og sæt dine pressekontakter ind som BCC:
Du sætter dig selv på som modtager af e-mailen og dine modtagere sætter du på som BCC – blind carbon copy. På den måde kan hver enkelt modtager ikke se, hvilke andre medier du har sendt pressemeddelelsen til. Det opretholder lidt illusionen om, at historien er eksklusiv.
Undlad af spamme:
Vælg modtagerne med omhu. Lad være med at sætte samtlige journalister ved redaktionen på som modtagere. Det er tilstrækkeligt med redaktionens hoved-mail og en eller to journalister, som du kender personligt eller som dækker området.
Undlad at sende pressemeddelelsen til medier, som ikke er relevante; Bornholms Tidende interesserer sig ikke for, hvad der sker i Nakskov; TV2 Lorry er ligeglad med en begivenhed i Kolding; Amagerbladet kærer sig ikke om, hvad der sker i Valby. Glem derfor alt om at have én lang standardliste med modtagere.