Læs min artikel om screening af kulturmiljøer, som er bragt i magasinet Danske Museer nr. 4 2017. Artiklen er udarbejdet for Arkitektskolen Aarhus og Realdania.
Måned: oktober 2017
Få din museumshistorie i TV-nyhederne
Sådan får du din museumshistorie i TV-nyhederne
Hvad skal der til for at få din museumshistorie i TV-nyhederne? Det har jeg har talt med TV-journalisten Jacob Topsøe om. Vi ser på, hvad der er en god TV-nyhed, hvordan TV-journalister arbejder, og hvad der kræves af en historie og de medvirkende.
Jacob Topsøe er uddannet TV-journalist med en fortid på DR og TV2 Øst og ekstern lektor på RUC. I dag driver han sin egen virksomhed, Topsøe Medier, og har produceret flere dokumentarudsendelser med kulturhistorisk indhold.
Grundlæggende er der de samme krav til en nyhed i TV som i andre journalistiske medier. Den skal opfylde flest mulige nyhedskriterier, men på et punkt adskiller TV sig fra alle de andre.
Gode billeder er afgørende
Der skal være gode billeder i historien, og billederne skal være til at lave.
Brug Twitter i pressemeddelelser
Sådan bruger du Twitter i pressemeddelelser
Jeg fortæller dig her, hvordan museer og kulturvirksomheder kan bruge Twitter strategisk i pressemeddelelser, og hvordan Twitter aktivt kan understøtte dine budskaber.
Twitter ikke er noget stort socialt medie i Danmark, men i PR-sammenhænge er det det allervigtigste af alle. I Danmark har 350.000 en Twitter-konto. Heraf er 70.000 aktive brugere, også kaldet tweeps.
Det lyder af få, men lad dig ikke snyde. Hvad de mangler i antal, har de i indflydelse. Mange tweeps er netop journalister, og dem er der flere end 5000 af i Danmark. Og dertil kommer, at mange meningsdannere og politikere er meget aktive på Twitter. Det er præcis de folk, vi ønsker at ramme med vores pressemeddelelser.
Det er især strategiske og fagpolitiske udmeldinger, som Twitter er god til at understøtte. Det er ikke pressemeddelelser af kom-og-oplev-typen eller en pressemeddelelse om, at museumsbutikken sælger julepynt.