Byd pressen indenfor i det lukkede rum
Et kig ind i det lukkede rum fascinerer mange mennesker. Mennesket er skabt nysgerrigt, og den nysgerrighed vil vi gerne have stillet. Mange vil gerne vide mere om, hvad de går rundt og laver på museerne. Det er interessant for os at komme helt tæt på og se, hvordan museet fungerer, og hvordan kuratorerne og konservatorerne arbejder med kunsten og kulturarven?
Folk i almindelighed og journalister i særdeleshed brænder efter at være fluen på væggen bag kulissen, hvor de normalt ikke har adgang. Så hvorfor ikke åbne døren på klem, byde indenfor og udnytte deres nysgerrighed. Lad folk kigge ind og gennem journalistens øjne se indersiden af museet og møde medarbejdernes faglighed i al dens mangfoldighed.
Det behøver ikke være stort anlagte produktioner såsom Ranes Museum eller Gintberg på kanten, som begge var med bag kulissen på Nationalmuseet. Ej heller Det er vores jul, hvor tv-seerne var med rundt i Den Gamle By i Aarhus op mod juletid. Den slags er guld værd for et museum og stort set umuligt selv at opsøge. Men mindre kan også gøre det.
I dette blogindlæg fortæller jeg jer, hvordan I uden de helt store anstrengelser kan invitere journalister ind i det lukkede rum, så de kan videreformidle det til læsere, lyttere og seere. I får også tips til, hvordan I selv kan invitere folk ind via sociale medier.